четвртак, 6. октобар 2016.

Put u nepovrat

Da je cirkus bilo bi smiješno,ali pošto je u pitanju država nije.Kad vidite table na kojima se strancima želi dobrodošlica,sasvim prigodna je ona rečenica 'bolje vas našli',jer gore od ovoga ne može.Kao što rekoh pošto nismo jedan veliki cirkus pokriven šatorom nego država ne izazivamo smijeh nego samilost,sažaljenje i ostale osjećaje koji bude mučninu sa propratnim tužnim izrazom lica.Ko nam je kriv ? Svakako nije sudbina,rat ili nešto treće.To su sve pusti izgovori za lične neuspjehe koji se motaju kao klupko vune skoro pune tri decenije. 
 Hmm,pa onda ko nam je kriv ? Odgovor se sam po sebi nameće - mi lično ! Ovdje itekako ima još toliko toga da se ukrade.Zar neko misli da se svi bore 'za fotelje' da bi popravljali situaciju ili rješavali probleme !? Naravno nije da istih nema ali nikog nije briga,jer se džepovi užurbano pune, po pijačnom sistemu 'navali narode još malo pa nestalo'.U ovom kontekstu je samo uloga narodnih masa promjenjena na pojedince a suština je ista. 

Narod kao puki posmatrač postaje saučesnik,jer ako niste reagovali a vidjeli ste pomažete da se nešto odvija tim tokom što znači - pasivno učestvujete.Upravo ta osobina autodestrukcije ispoljena kroz pasivnost i nezainteresovanost vodi u propast (cilj slike je da prikaže takvu priču).
 Gledaju se sitni interesi dok 'velike ribe grizu krupne zalogaje'.Vremenom će doći red i na male ribe a onda......

Нема коментара:

Постави коментар